« جایزه برای " آخرین وداع " | صفحه اصلی | از نگاه مخاطب غیر بومی »

پایان فصل برداشت

چای زعفرانی با انار بجستانی

مرجانی - این روز هاکه شهر را می بینی بوی خاصی را استشمام خواهی کرد . عطر خاص گل زعفران تمام شهر را پر کرده .
این روزها دیگر کسی صبحها را نمی خوابد . و زمین های پر از گل زعفران میزبان ...

 

این سحرخیزان هستند . و با بوی خوش آتش به استقبالشان می روند .
دید و بازدید ها زیاد شده و همه به کمک هم می شتابندو ساعت را تا اواخر شب همراهی می کنند و با چای زعفرانی . حلوای سنتی بجستان و انار 5 کعب بجستان با آن یاقوتهای سرخش از یکدیگر پذیرایی می کنند.
پیرمردها . نقل مجلسند و از دیار گذشته می گویند . از کودکی خود . از افسانه ها و داستانهای جالب آن زمان
و گاهی هم از فرط خستگی چشمان خود را بر روی هم گذاشته و چرتکی می زنند که در این بین صدای پچ پچ و خنده ها بلند می شود و یکی از نوه ها ساقه گل زعفران را به آرامی در گوش پیرمرد فرو میبرد. و او را از خواب کوتاه بیدار کرده و پیرمرد چه عاشقانه نوه خود را در آغوش می گیرد و می بوسد و می بوید و لبخندی را بر لبانش جاری می کند اما در ورای آن غم و افسوس گذشته موج می زند.
این روزها هم بازار زعفران فروشی ها داغ داغ است . قیمتهای خیره کننده که قابل مقایسه با چند سال پیش نیست . در این روزها هر کس برای خود کاری دست پا کرده و عده ای در کار چیدن گل و عده ای هم در باز کردن گل می کوشند .
آری همه مشغولند چرا که تنها فصل در آمد کشاورزان منطقه همین است و تا سالی دیگر باید به انتظاربنشینند.
خداوندا این روزهای پربرکت را از کشاورزان زحمت کش و صبور ما نگیر

آمین

 

 

 

 گذری در کویر

این روز ها گل شکوفه  لبخند بر لبان چهره های خسته پیرمرد نشسته است . دستانی که در روزای گذشته زحمت رسیدگی به زمینش را کشیده . . اینک چه عاشقانه در نسیم صبحگاهی ساقه  گل های زعفران را از زمین جدا می کند.
و چه زیباست آم موقع که در کنار آتش دستانش را گرم می کند و امیدوارانه به زمینش نگاه می کند و همان دست را به آسمان بلند می کند و خدا را شکر می کند.
چروک های روی صورتش گواهی روزهایی را می دهد که بعد از نماز صبح. خواب را بر  چشمانش حرام کرد و همراه خانواده در پی رزقش در هوای سرد پاییزی به سوی زمینش می رود .
این روزها را اگر بنگری خواهی دید که چه طور مردم یکرنگند. با وجود اینکه در روزهای گذشته همه یک رنگ قرمز بودند و یاقوتهای سرخ کویر را می چیدند و اکنون طلای سرخ را می چینند و همه بنفش .
اینان . مردم حاشیه کویر نشان می دهند در هر رنگی که باشند . یک رنگ خواند بود و وحدتشان را حفظ خواند کرد.
خداوندا این زحمت کشان را نا امید نکن
آمین

سید احسان مرجانی

 

 

 

 

نظرات (۲)

مهدی:

سلام مطلب خیلی زیبایی بود & تبریک میگم
به ما که از شهرستان دوریم که خیلی چسبید.
موفق باشید.یا حق

امیر...بجستانی:

من اناری را می کنم دانه به دل میگویم
خوب بود این مردم دانه های دلشان پیدا بود


ارسال نظر

ارسال اخبار به ایمیل





Powered by WebGozar



درباره این مطلب

این صفحه حاوی یک نوشته از سایت که در ۶ آذر ۱۳۸۶ ۱:۵۶ بֽظֽ ارسال شده می باشد.

مطلب قبلی این سایت جایزه برای " آخرین وداع " بوده است.

مطلب بعدی این سایت از نگاه مخاطب غیر بومی است.

در صفحه اصلی و یا با دیدن آرشیو می توانید موارد خیلی بیشتری پیدا کنید.

لینک ها




مسئولیت مطالب این سایت با نویسنده آن است. برداشت از مطالب این سایت با ذکر نام منبع و نام نویسنده آن آزاد می باشد.

gonabad.news@yahoo.com  info@gonabadnews.com


قلم انگار هاي شما را از ديارمان گناباد پذيراييم.

يادداشت ها ، درد دل ها و طرح هاي خود را در رابطه با  شهرستان گناباد  برايمان بفرستيد ...