رئیس اداره هواشناسی گناباد داریوش شیبانی گفت: بهار امسال ، گناباد با 78درصد کاهش بارندگی روبرو بوده است.
رئیس اداره هواشناسی گفت: بهار امسال گناباد با 78درصد کاهش بارندگی روبرو است
داریوش شیبانی افزود: بهار گرم وخشکسال 1387 در حالی در گناباد به پایان رسید که میانگین حداقل وحداکثر دمای ماهانه در هر 3ماه فصل بهار گرمتر از مدت مشابه دوره آماری 20ساله اخیر خود بوده است.
وی اضافه کرد: هر چند که در گرمترین روز خرداد 87 دمایی معادل 42درجه سانتیگراد در گناباد اندازه گیری گردید و این میزان دما نتوانست از رکود گرمترین روز در مدت مشابه 20سال اخیر که برابر با 8/43 درجه بوده است عبور کند اما تداوم گرما در طول یک روز وچه به لحاظ تداوم ماهانه آن در نوع خود در 20سال اخیر کم سابقه بوده است.
شیبانی تصریح کرد: گناباد در بهار 1387 گذشته از تداوم گرما، فصل خشکی را نیز سپری نموده به طوریکه میزان بارندگی در فروردین سال جاری 4میلیمتر، اردیبهشت 2/4 میلیمتر وماه خرداد را نیز بدون بارندگی پشت سر نهاد در حالیکه در مدت مشابه 20سال اخیر متوسط میزان بارندگی در فروردین 1/21 میلیمتر، در اردیبهشت 8/14 میلیمتر، در خرداد 8/0 میلیمتر بوده است. با این حساب وبا توجه به اینکه کل بارندگی گناباد در فصل بهار سال جاری 2/8 میلیمتر بوده ومیانگین دوره آماری این شهر 7/36 میلیمتر می باشد لذا در بهار امسال گناباد با 78درصد کاهش بارندگی روبرو است.
وی در پایان متذکر شد: در ماههای اردیبهشت وخرداد تعداد ساعات آفتابی ماهانه هم بیش از میانگین دوره آماری یاد شده بوده است به طوریکه در اردیبهشت 5/5 ساعت ودر خرداد 7ساعت بیشتر از نرمال 20ساله اخیر، آسمان گناباد آفتابی بوده است.
منبع نامه گناباد شماره 162





