»صفحه اصلی »آرشیو »گالری عکس »اخبار خبرگزاری ها »تبلیغات »ارسال خبر »ارتباط با ما »ثبت نام »ورود

« يک تحرک اجتماعي در گناباد در حال رخ دادن است | صفحه اصلی | مونوگرافی دهستان ها و آبادی های گناباد »

ما نياز به حمايت بخش خصوصي داريم

مهندس حميد بنايي در جمع همشهريان گنابادي با اشاره به مشکلات شهرداري گفت: داخل شهرستان توان تامين بودجه شهرداري را ندارد

طبق استاندارد با اين وسعت حداقل جمعيت گناباد بايد 150 هزار نفر باشد
بودجه پارسال  را توانستيم تا دو ميليارد و 500 ميليون برسانيم که البته بايد به طور معمول 10 ميليارد تومان باشد
امسال مردم حدود 1000 پروانه گرفته اند که در 70 سال سابقه شهرداري بي سابقه بوده است.
فضاي شبز ما از سرانه جمعيت بيشتر است اما اصلاً کيفيت ندارد

 

حميد بنايي متولد 1346 در گناباد است. او ابتدا فوق ديپلم خود از مشهد و سپس مهندس عمران را از زاهدان گرفت و بالافاصله به جهاد سازندگی پیوست. بنایی اکنون با  17 سال کار اجرايي حدود يک سال و نيم است شهردار شهر گناباد است. قبلا معاون شهردار اسماعيليان و به دنبال آن يک بار ‌شهردار بود ولي  نتوانست با شوراي دوم کنار بیاید و استعفا داد، به مشهد رفت و  مدير ساختمان جهاد کشاورزي استان شد.


بعد از دوران مهندس قاسمی به درخواست مردم ، شوراي سوم ، فرماندار ، نماينده قبلي و نماينده فعلي و ‌امام جمعه به باغ ملی باز گشت. حمید بنایی در این باره می گوید:" قول يک ساله براي کار در گناباد دادم که متاسفانه الان يک سال ونيم است که شهردارم!"

 .......................... 


 شهرداري در آغاز کار من وضعيت بدي داشت. نقشه تفضيلي و اجرايي شهر ابلاغ نشده بود، نارضايتي بسيار زياد بود. شوراي سوم حمايت کرد و گره های شهر کم کم در حال باز شدن است. برای آشنایی همشهریان اندکی از مشکلات و فضای کاری خود را بیان می کنم.
محدوده استحفاظي گناباد 1500 هکتار در حوزه شهري و خدمت رساني است  که يکي از استثنايي ترين شهرهاي ايران است. گناباد حداکثر با سرريز دانشجو 45 هزار جمعيت دارد که طبق استاندارد با آن وسعت حداقل بايد 150 هزار نفر باشد . شهر بسيار وسيع شده است. شرق گناباد به بيدخت وصل شده است. غرب به قنبرآباد، جنوب به رهن و ریاب و شمال به مند وصل گردیده است. از سویی توان ما محدود است و هزينه هاي ما مخصوصاً در حال حاضر بسيار بالا رفته است واين خدمت رساني را مشکل مي کند.


 بودجه ما يک ميليارد و 800 ميليون تومان بود. پارسال با اعتماد مردم توانستيم تا دو ميليارد و 500 ميليون برسانيم که البته بايد به طور معمول 10 ميليارد تومان باشد. ببینید فاصله چقدر زیاد است. تازه از اين بودجه 60 درصد هزينه جاري است و 40 درصد فقط براي عمراني مصرف مي شود. يک مثال مي زنم. بلوار شهيد کامياب. حد فاصل پارک جنگلی (قوري) تا ميدان شهدا  5 هزار متر زمين تملک کرده ايم 850 ميليون ما فقط زمين داريم. ببنيد چقدر اختلاف است، انجام طرح های اساسی حقیقتا با این بودجه قابل اجرا نیست.
 این تازه یکی از حوزه های مسئولیت ماست در اين ميان بيش از 300 وظيفه برعهده شهرداري است هر شهروندي که به دنيا مي آيد تا لحظه مرگ از خدمات شهرداري استفاده مي کند.
 البته کارهایی برای درآمد زایی شد. تا ماه تير امسال مردم حدود 1000 پروانه گرفته اند که در 70 سال سابقه شهرداري بي سابقه بوده است. که حدود 3 ميليارد درآمد ايجاد کرده . بماند که  همشهريان خيلي ها نقد نداده اند. ما الان تا سال 92 هم از مردم چک داريم. شما حساب کنید اگر اين پول نقد داده مي شد ما 30 ميليارد مي توانستیم  کار کنيم. خدمت شما عرض کنم ما الان 300 ميليون هم چک برگشتي هم داريم. کار کردن با این وضعیت سخت است. از طرفی مردم هم تقاضای کار دارند و تقاضای بحقی هم هست.
ما بايد 400 نفر نيرو داشته باشيم در حالي که 135 نفر نيرو داريم، که 70 درصد خدماتي هستند و نيروي فني و متخصص کمتر داريم.

 

 

 

 از این مسائل که بگذریم از مشکلات ما فشارهاي رواني در کار شهري است که مردم در مقابل ساخت جدید مقاومت می کنند. به طور مثال چهار راه گيتي نورد حدود 20 سال بود به خاطر سه دربند مغازه معطل مانده بود ونمی توانست زیباسازی و استاندارد شود. صاحب ملک کنار نمی آمد که بالاخره به زور دستگاه قضايي با 75 ميليون پول نقد توانستيم مانع را برداريم.
-  در مورد همکاري با شرکت گاز بسيار هماهنگ عمل شد. زماني که ما شروع کرديم لوله گذاري اصلي در نوغاب تمام شده بود. کوي شرقي و سپس مرکز شهر فعال شد. همه شهرداري بسيج شده بودند که مردم کمتر اذيت شوند که مشکل سرماي 45 روز زمستان شروع شد  ماشين آلات شرکت گاز از کار افتاد. البته ماشين هاي ما شبانه روز روشن بود و مشغول خدمت بودند.
-  ترمينال حدود 2 سال و نيم بود که افتتاح شده بود. 20 هزار متر مربع آسفالت شد. فضاي سبز و نورپردازي شد و جلوه اش بسيار مناسب شد.
-  دانشجويان ما در خيابان دانشگاه بسيار گله داشتند خيابان از 9 متر تا 20 متر تعريض شد. اولين بلواري بود که با سنگ خود گناباد درست شد.
-  پنج راه دانش چند نفر کشته شده بودند بار رواني بدي داشت. 37 ميليون هزينه شد اکنون وضعیت بهتر شده است
-  خيابان المهدي بسيار خراب بود. عيد نوروز يکي از اعضاي شوراي شهر يزد از گناباد عبور مي کرده تلفن من را گير آورده بود زنگ زد و گفت: اين خيابان را درست کنيد که آبروي شهردار و فرماندار و همه مسئولين شهر را مي برد.
 تعريضات خيابان هاي اصلي مشکل مهمي بود چهار خيابان اصلي که به صورت بعلاوه هستند دراوج بار اصلاً کشش ترافيک را نداشت

ند. تعريض خيابان به علت قيمت بسيار زياد حاشيه خيابان براي ما مقدور نيست. سراغ خيابان هاي حاشيه اي رفتيم وان شاءالله با انتقال ترافیک وضعیت سامان خواهد یافت.
از دیگر موارد که به طور سریع خدمتان عرض می کنم،  14 متري نوغاب، 14 متري طالقاني، مسجد جامع شهر، 14 متری مسجد صد دستگاه، سعدي 3، جلوي باغ ملي، ناصر خسرو 6 و 8، جلوي انتقال خون، ثبت اسناد قديم، غفاري 4 و 6 شهرک تلاش (پيچ مند)، آسفالت ها شامل بلوار انقلاب، فاز اول پاسداران، بلوار کامياب بوده است
در مجموع 170 توافقنامه در مورد تعريض در حدود 5/2 ميليارد تومان انجام شده است.
 آسفالت مرکز شهر بسيار خراب است. برآورد کرده ايم براي آسفالت خيابان هاي اصلي 900 هزار تا يک ميليون تن قير نياز داريم. با درآمد ما يک بازه 15 ساله برای این کار نيازمند است. اگر دوستان همشهري در تهران بتوانند در وزارت خانه هاي مربوط قير ارزان (مسکن و شهرسازي، کشور، نفت) ما را ياري کنند بهترين کمک خواهد بود.
 توان داخلي شهرستان با توجه به خشکسالي 12 ساله در تامين بودجه شهرداري بسيار پايين است. بايد از خارج شهرستان اين کار انجام شود. من خواهش مي کنم دوستاني که مي توانند توانايي مالي براي شهرستان جذب نمايند به ما اطلاع دهند .


 فضاي سبز ما مطلوب نيست ما 80 هکتار فضاي سبز داريم که از سرانه جمعيت بيشتر است اما اصلاً کيفيت ندارد.در هفته گذشته هزار اصله درخت خشک شده از سطح شهر، پارک جنگلي، کوي شرقي و بهشت قاسم جمع شده است. ما حتي فضاي مطلوبي براي تفریح کودکان نداريم. دنبال سرمايه گذار براي شهربازي هستيم. کارهای ما به آرامی در حل انجام است. پارک 5 هکتاري دانشگاه 60 درصد پيشرفت داشته است و اگر تامين اعتبار شود 3 ماه اول 1388 به بهره برداري خواهد رسيد.
 طرح گردشگري قنات هم طرح بزرگي است که جاي کار بسيار دارد. احتمالاً‌ طرح مطالعاتي اش تا يک ماه ديگر تمام مي شود. برنامه به اين صورت است که ميراث فرهنگي داخل قنات کار کند. شهرداري روي بستر فعاليت کند اگر انجام شود از نظر بودجه هم بسيار به اقتصاد شهر کمک مي کند ما در شهر گناباد 15 قنات جاري و فعال داريم که متاسفانه استفاده درستي نمي شود بلکه حساسيت هاي مردمي هم زياد شده است.
 مطالبات ما از ادارات شهرستان هم جاي بحث دارد. نزديک به 5/1 ميليارد از ادارات شهرستان طلب کار هستيم که برخي ادارات همکاري کرده اند و در قالب هاي ديگر مانند زمين برطرف کرده اند.


 پروژه های در دست اقدام: پروژه بازگشايي بلوار کامياب، پياده رو سازي بلوار معلم با سنگ و اسفالت که هم براي دوچرخه سواري و ورزشکاران باشد پياده رو سازي خيابان غفاري، پياده رو سازي خيابان سعدي، پياده رو سازي ناصر خسرو تا ميدان حمزه، مسير ورودي جديد ترمينال و سرويس هاي دستشويي، بلوار وحدت نوغاب، فرعي هاي خيابان حافظ، تعريض اطراف دانشگاه علوم پزشکي


 ما نياز به حمايت بخش خصوصي داريم. برای فضاي سبز، شهربازي و بازارهاي تجاري اماده هر گونه همکاری با بخش خصوصی هستیم.
 بافت فرسوده هم دغدغه مهمی ذر شهرهای قدیمی است  13 شهر در خراسان بزرگ طرح مطالعاتي اش تهيه شده که يکي گناباد بود. در 3 فاز طرح بافت فرسوده تعريف شد که فاز 1 و 2 اجرايي شد ولي مردم متاسفانه استقبال نکردند. با وجود اينکه 14 ميليوني وام مي دهند با 3 درصد بخشودگي دولت و 50 درصد تخفيف شهرداري براي پروانه.
با تشکر از همه همشهریان که به مطالب بنده توجه کردندو امیدوارم خسته نشده باشید.

سخنراني مهندس حميد بنايي در جمع همشهريان گنابادي مقيم تهران

 

 

 

 

 

 

 

 تهیه گزارش و تنظیم:

   احمد یوسفی مقدم

 

 

نظرات (۲)

Anonymous:

اقای شهردار ظاهرا بااقای عبداللهی قرارداد شهرداری تمدید شده است درتمدید قراردادمجوز گرفته اید؟

Anonymous:

با تشكر از آقاي شهردار ولي در مقايسه شهر گناباد با شهرهاي مجاورهيچ گونه تغييري نه در فضاي سبز ديده مي شود ونه در ژآسفات خيابانها و زيبايي شهر شهر وشهر گناباد خيلي جاي كار دارد . به اميد روزي كه وقتي با يك غير گنابادي وارد شهر مي شويم از وضعيت شهر خجالت نكشيم

ارسال نظر

(اگر پیش از این نظری ارسال نکرده اید، موافقت دارنده سایت برای نمایش نظر شما لازم می باشد. تا آن زمان، نظر شما نمایش داده نمی شود. از صبر شما متشکریم.)

تبليغات




ارسال اخبار به ایمیل





Powered by WebGozar

درباره این مطلب

این صفحه حاوی یک نوشته از سایت که در December ۳, ۲۰۰۸ ۵:۱۲ PM ارسال شده می باشد.

مطلب قبلی این سایت يک تحرک اجتماعي در گناباد در حال رخ دادن است بوده است.

مطلب بعدی این سایت مونوگرافی دهستان ها و آبادی های گناباد است.

در صفحه اصلی و یا با دیدن آرشیو می توانید موارد خیلی بیشتری پیدا کنید.

مسئولیت مطالب این سایت با نویسنده آن است. برداشت از مطالب این سایت با ذکر نام منبع و نام نویسنده آن آزاد می باشد.

gonabad.news@yahoo.com    info@gonabadnews.com


قلم انگار هاي شما را از ديارمان گناباد پذيراييم.

يادداشت ها ، درد دل ها و طرح هاي خود را در رابطه با  شهرستان گناباد  برايمان بفرستيد ...