نماز ظهر عاشورا؛ نمایش جلوه عملی محبت به اباعبداللهالحسین(ع)

امام جمعه گناباد گفت: عزاداران و سوگواران سیدالشهدا(ع) باید در ظهر روزهای تاسوعا و عاشورا به محض فرارسیدن وقت اذان، دست از عزادارای بکشند و نماز را به جماعت اقامه کنند که در حقیقت این کار، نمایش جلوه عملی محبت به اباعبداللهالحسین(ع) است.
روز عاشورا هنگام نماز ظهر، ابو ثمامه صیداوى به امام حسین(علیه السلام) عرض کرد: یا ابا عبدالله! جانم فداى تو باد! لشکر به تو نزدیک شده، به خدا شما کشته نخواهى شد تا من در حضورتان کشته شوم. دوست دارم نماز ظهر را با شما بخوانم و آن گاه با آفریدگار خویش ملاقات نمایم؛ حضرت سر به سوى آسمان بلند کرد و فرمود: به یاد نماز افتادى . خداوند تو را از نمازگزاران قرار دهد. آرى ! اکنون اول وقت نماز است . از این مردم بخواهید دست از جنگ بردارند تا ما نماز بگذاریم. حصین نمیر(لعنه الله) چون سخن امام را شنید، گفت: نماز شما قبول درگاه الهى نیست! حبیب بن مظاهر در پاسخ خطاب به او اظهار داشت: اى خبیث ! تو گمان مىکنى نماز فرزند رسول خدا (ص) قبول نمىشود و نماز تو قبول مىشود!؟
سپس زهیر بن قین و سعید بن عبدالله در جلو حضرت ایستادند و امام حسین(ع) با نصف یاران خود نماز خواندند. سعید بن عبدالله از هر جا که تیر به سوى امام حسین(ع) مىآمد، خود را نشانه تیر قرار مىداد و به اندازهاى تیر بارانش کردند که روى زمین افتاد و گفت : خدایا! این گروه را همانند قوم عاد و ثمود لعنت فرما!
توجه دادن عملی به اهمیت احکام شرعی به ویژه عبادات از جمله اهداف ائمه اطهار(ع) در همه لحظات زندگیشان بوده است و اقامه نماز اول وقت توسط امام حسین(ع) آن هم در شرایط سخت و طاقتفرسا میدان جنگ دارای نکات و پیامهای مهمی برای پیروان آن حضرت است و جای این سوال پیش میآید که به راستی سستی و سهلانگاری نسبت به نماز توسط افرادی که خود را عزادار و محب سیدالشهدا(ع) معرفی میکنند، قابل قبول و پذیرش است!؟
پیام اقامه نماز امام حسین(ع)، غفلت نکردن از نماز اول وقت است
حجتالاسلام حسن صادقینسب، امام جمعه گناباد در گفتوگو با ایکنا، پیام اقامه نماز عاشورا به جماعت توسط امام حسین(ع) را غفلت نکردن از نماز اول وقت عنوان و اظهار کرد: اقامه نماز عاشورا توسط امام حسین(ع) در میدان جنگ و در مقابل تیرباران دشمن، نشان دهنده اهمیت نماز به عنوان پرچم اسلام و بندگی است.
وی تاکید کرد: اقامه نماز ظهر عاشورا در آن شرایط سخت آن هم به جماعت توسط امام حسین(ع) این پیام را برای دوستان اهل بیت(ع) و سوگواران و عزاداران حسینی دارد که نباید ارتباط با خداوند متعال را به هیچ بهانهای به تاخیر انداخت.
نماز ظهر عاشورا؛ نمایش جلوه عملی محبت به اباعبداللهالحسین(ع)
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه حضرت اباعبداللهالحسین(ع)، با این حرکت خود، حجت را به طور عملی بر همه افراد تمام کرده است، اظهار کرد: عزاداران و سوگواران سیدالشهدا(ع) باید به محض فرارسیدن وقت اذان، دست از عزادارای بکشند و نماز را به جماعت اقامه کنند که در حقیقت این کار، نمایش جلوه عملی محبت به اباعبداللهالحسین(ع) است.
حجتالاسلام صادقینسب با بیان اینکه اگر کسی نسبت به نماز بیتوجه باشد، نمیتواند ادعای دوستی اهل بیت(ع) را بکند، ادامه داد: مبادا سوگواران و عزاداران امام حسین(ع) تا نیمههای شب به سر و سینه بزنند ولی نماز صبح آنها قضا شود.
وی، عبادت، بندگی و نماز اول وقت را از درسهای مهم امام حسین(ع) برشمرد و عنوان کرد: سید و سالار شهیدان به همه نسلها و عصرهای مختلف آموخت که نباید نماز اول وقت و بندگی خدا را به هیچ بهانهای به تاخیر انداخت.
حجتالاسلام صادقینسب بر لزوم همراه شدن شعور با شور حسینی تاکید و ابراز کرد: باید پیامهای عاشورا و قیام اباعبداللهالحسین(ع) به درستی برای نسل جوان تبیین شود تا عزاداری آنها همراه با معرفت و در جهت اصلاح و تغییر در رفتار باشد.
وی از نماز به عنوان مهمترین ارتباط بین انسان با خدای متعال یاد کرد و افزود: جماعت بودن، اول وقت بودن و علنی بودن، سه ویژگی نماز امام حسین(ع) در ظهر عاشورا بود که باید برای همیشه این درسهای مهم عبادی ـ سیاسی و اجتماعی نماز مورد توجه دوستداران و محبان اهل بیت(ع) قرار گیرد.
ایکنا